Igår firade jag och min make att det var trettio år sedan vi träffades och blev ett par. Trettio underbara år av delad glädje, vänskap, föräldraskap och vardagliga vedermödor. Jag delar här det lovtal jag skrivit till min underbara make, och vad passar bättre än att inviga en bloggen med ett lovtal‽

Björn, min älskade hjärtevän! Tack för all den kärlek, tålamod och glädje som du har gett under våra trettio år tillsammans. Att idag, få stå här vid din sida och hylla dig som make, livskamrat och underbar pappa till våra nu vuxna barn är stort. 

Det sägs att kärleken är blind och att den övervinner allt. Min älskade Björn, när du och jag blev ett par så var det ett och annat ögonbryn som höjdes, några skakade på huvudet och trodde inte på att du och jag skulle kunna ha en framtid tillsammans, bara för att vi var så väldigt olika. Du var datanörd ut i fingerspetsarna, lyssnade på Pink Floyd, U2, Phil Collins och jag en ångesttyngd punkrockare som lyssnade på Sex pistol, Ebba grön, Dio och fattade inte ett dugg om datorer. Jag är tacksam att du såg mig och den jag kunde bli istället för den jag var när vi träffades. 


Det som förde oss samman var vårt politiska miljöengagemang, kärleken till att vistas i naturen, att spela spel och titta på film. Att du också hade underbara vackra ögon, ett härligt leende, en spänstiga häck, trevlig humor, en fin bil och ett fast jobb, gjorde det hela mycket enkelt att falla för dig. 

Jag vill dela med er en tidig historia från vårt förhållande. En historia som speglar min makes humor, som ibland övergår i kärleksfull sarkasm och överraskande infall. 

“Ett par månader in i vårt förhållande så frågar min blivande man mig, helt otippat, om jag ville hänga med och träffa hans föräldrar. När vi sitter i bilen och har påbörjat den 12 mil långa resan, frågar jag om han ringt och berättat att vi är på väg. Nej, det blir en kul överraskning när vi dyker upp, var det svar jag fick. Jag kan lätt säga att det blev snarare en chock än en överraskning. Under middagen blir vi serverade helstekt fjällröding som min blivande svärfar fångat och jag som aldrig någonsin tidigare ätit helstekt fisk, blir lite lätt svettig. Min taktik gick ut på att sitta vid middagsbordet och vänta på att alla andra skulle börja äta och sedan göra likadant. Det var bara det att alla satt och väntade på att jag som gäst skulle börja…”

Älskade vän, vår tid tillsammans har inte alltid varit en dans på rosor men under årens lopp samtidigt som vår kärlek har växt och frodats, har den hjälpt oss att övervinna alla de svårigheter som vi har ställts inför. Björn, jag älskar dig av hela mitt hjärta, jag är tacksam att du lärt mig vad äkta villkorslös kärlek är, jag ser fram emot varje dag som jag får finnas vid din sida. Min älskade vän, jag älskar dig för den du är, den du var och den du kommer att bli, nu och för evigt. Kära vänner, Låt oss höja våra glas och utbringa ett fyrfaldigt leve för kärleken …… 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *